Duurzaam ondernemen

Kaasboerderij Mulder produceert haar producten (en grondstoffen) zoveel mogelijk op een duurzame manier. Dit is goed voor het milieu en brengt daarnaast vaak geen extra kosten met zich mee.

Op het gebied van duurzaamheid worden verschillende technieken toegepast. Zo wordt de melk gekoeld en wordt de warmte die daarbij vrij komt, gebruikt om het water in de kaasmakerij op te warmen.

Verder liggen er 1800 zonnepanelen op het dak en daarmee is het bedrijf volledige energieneutraal.            

Ook wordt de mono-vergisting op de voet gevolgd, zodat er in de toekomst uit de mest van de eigen koeien gas gewonnen kan worden. Op deze manier kan het bedrijf, ook op het gebied van gas, 100% zelfvoorzienend zijn. Op dit moment staan de technieken nog in de kinderschoenen, maar hopelijk zijn de kinderziektes over één of twee jaar verdwenen.            

Tot slot neemt het bedrijf deel aan de regionale in- en verkoop van grondstoffen. Op het gebied van mestafzet, stro- , hooi- en maïsverkoop wordt er veel zaken gedaan met de naast gevestigde akkerbouwers.

Door bovenstaande punten is Kaasboerderij Mulder zuinig op de grondstoffen en hopen zij de wereld zo goed mogelijk door te geven aan de volgende generatie.